Menü Bezárás

A Fővárosi Katasztrófavédelem gyakorlata a Groupama Arénában

A tömegrendezvények biztonságos lebonyolításának jelentőségére hívta fel a figyelmet a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság keddi gyakorlatával, amelyen csaknem ötezer – köztük számos józsefvárosi – diák vett részt a Groupama Arénában, a Ferencvárosi Torna Club stadionjában.
A Fővárosi Katasztrófavédelem több szempont alapján szervezte a keddi rendezvényt. Egyrészt a tömegrendezvények biztonságos lebonyolítását, a létesítmény kiürítését gyakorolták, másrészt a középiskolások érettségihez kötelező közösségi szolgálatának is része lehetett a gyakorlat.
A program a Ferencvárosi Torna Club focistáinak edzésével kezdődött, amelyet Lipcsei Péter, többszörös magyar válogatott futballista vezényelt le. Az eseményen jelen volt az Országos Mentőszolgálat is, akik újraélesztési gyakorlatukkal a hirtelen fellépő szívmegállásra kívánták felhívni a figyelmet.
A kiürítési gyakorlat előtt egy katonai bemutató is szerepelt a programban, amellyel népszerűsíteni kívánták ezt a hivatást. A jó hangulatról a fiatalok nagy kedvence, a „Wellhello” együttes gondoskodott.
A kiürítési gyakorlat 8 perc alatt zajlott le több ezer fiatal részvételével, az előírtaknak megfelelően, az eseményen több józsefvárosi is részt vettek tanulók.

 

kat
kat2
kat3