Angol gála | GRUNDSULI

Angol gála

Szerző:  •  február 21, 2023  •  Angol gála bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szeretet volt az angol nyelvű gálaműsorunk fő témája

 

Iskolánk két tanítási nyelvű osztályai a hagyományokat követve idén is nagy gonddal és szeretettel összeállított angol nyelvű gálaműsor keretében csillogtatták meg nyelvtudásukat. A február 14-én, Valentin napon megtartott rendezvényen bemutatott produkciók közös témája mi más lehetett volna, mint a szeretet?

 

Elsőként a 6.a osztály adta elő Szent Bálint legendás történetét, majd az 1. a osztály énekelt egy dalt a barátság, a család, az összetartás és a szeretet erejéről. A 2. a osztály zenés, táncos produkciójában Az oroszlán és a kisegér történetét mesélte el, míg a 3. a osztály A három kismalac című mesét mutatta be, ezúttal kissé szokatlan, de Valentin nap lévén teljesen érthető befejezéssel, a történet végén ugyanis barátság szövődött a kismalacok és ősellenségük, a farkas között.

 

A 4. a osztályosok Janikovszky Éva Kossuth-díjas írónőnk Kire ütött ez a gyerek? című művének részleteit jelenítették meg, angol nyelven, az 5.a osztály pedig ismert tündérmeséket – köztük Hófehérke, Hamupipőke, A kis hableány, A szépség és a szörnyeteg, illetve Aladdin történetét – elevenítették fel.

A 7. a osztály tanulói a szerelmes regények és filmek világába kalauzolták el a közönséget, míg a 8.a osztály előadásában William Shakespeare Romeo és Júlia című tragédiájának részletei elevenedtek meg a színpadon, ezúttal azonban egy váratlan fordulatnak köszönhetően pozitív véget ért a jól ismert történetet.

 

A rendezvény végén Tanosné Horváth Márta igazgatónő köszönetet mondott a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolának a helyszín biztosításáért, valamint elismerését és köszönetét fejezte ki a közreműködőnek, a szereplőknek és felkészítő tanáraiknak – Catrione Lubnickinak, Boda Rékának, Dohos-Zsebedits Líviának, Frang Ilonának, Nácsa Lászlónak, Nagy Róbertnek, Simon Dorinának, Sinka-Szép Katalinnak, Varga-Mézes Tündének, Varga Viktóriának. A gála a hagyományokat követve ezúttal is közös énekléssel ért véget: a jelenlévők a tanárokból és diákokból álló kórussal együtt énekelhették az Abba együttes Fernando című slágerét.