Menü Bezárás

Biztosítás

A Magyar Közlöny Hivatalos Értesítőjének 17. számában megjelent a nemzetgazdasági miniszter közleménye az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló 119/2003. (VIII. 14.) Korm. rendeletben meghatározott balesetbiztosítási szerződés megkötéséről.

A szerződés alapján 2024. január 1. és december 31. közötti időszakra minden 3 és 18 év közötti magyar állampolgárságú gyermek alanyi jogon, államilag finanszírozott balesetbiztosításban részesül, melyet a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és a Groupama Biztosító Zrt. szolgáltat az alábbi táblázat szerint:

Amennyiben 2024-ben az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás terhére szolgáltatási igény merül fel, úgy azt közvetlenül a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. honlapján (https://www.cigpannonia.hu/ugyfeleinknek/alt-gyerek-balesetbiztositas) található igénybejelentő kitöltésével, az ott olvasható eljárásrendben és mellékletekkel szükséges benyújtani.

Továbbá fontos, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. visszamenőlegesen, 2024. január 1-től fogadja az igénybejelentéseket.

 A tárgyi balesetbiztosítási szolgáltatás nem keverendő össze a külföldi sürgősségi orvosi ellátási szolgáltatást nyújtó utasbiztosítási konstrukcióval, mellyel minden magyar állampolgárnak erősen javasolt rendelkeznie, amikor elhagyja Magyarország területét.