Menü Bezárás

A Föld napja – 2016. április 22.

Idén jelentkeztünk és regisztráltunk a Fenntarthatósági témahéthez április 18-22 között, amelynek méltó záró rendezvénye a Föld Napja projektnap volt. Alsó tagozaton, rajzpályázaton indultak tanulóink e jeles nap alkalmából.
Nagyon igényes pályamunkák születtek. Felsőben elsőként plakátot készített a 10 osztály a fény témakörében, majd, 6 állomáson mérhették tudásukat, műveltségüket és rátermettségüket diákjaink. Az állomások feladatai vegyesen tartalmazták a fenntarthatósági témahét és iskolánk éves projektjével, a fénnyel kapcsolatos témákat. Étkezési szokásokról, az élelmiszer útjáról, egészen a hulladék kezeléséig érintettük az első témakört. A fénnyel kapcsolatosan a vakok és gyengén látók láthatatlan világáról, a fény nélküli helyekről, óceánok mélyéről, barlangokról, a fényről a fénytechnikai eszközökről szóltak a feladatok és a kísérletek a második témakörből.
A végén egy fény árnyék táncot is bemutatott az egyik osztály nagy sikert aratva és az összes felsős egy óriás Föld térképet formázott az udvaron a projektnap lezárásaként.

 

 

fooldnapja

További képek..