Menü Bezárás

Holokauszt Áldozatainak Emléknapja

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

 

Ma április 16. van.  2001 óta minden évben ezen a napon tartjuk a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. 

 

 A Holokauszt Áldozatainak Emléknapja a kiemelt megemlékezések sorába tartozik. A Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft., a nemzeti rendezvények és kiemelt ünnepek megszervezésének és lebonyolításának felelőse, idén április 16-án a kialakult járványügyi vészhelyzetre való tekintettel, a megemlékezéseket online szervezte meg:

 

Az ő ajánlásuk alapján egész nap elérhetőek és 30 napig elérhetőek is maradnak az alábbi filmek: – Jób lázadásaSaul fia – SorstalanságÁmos Imre – Az apokalipszis festője – dokumentumfilm – Add tudtul fiaidnak – dokumentumfilm – Akik lelke megmaradt a hitben – a debreceni zsidóság története dokumentumfilm.

 

A diákok és mindazok, akik megemlékezni kívánnak, 2020. április 16-án 10:00 órától az alábbi felületeiken érik el az emléknapra készített tartalmakat és filmeket: https://www.facebook.com/nemzetiunnepek/ https://www.youtube.com/channel/UCIyc7meXLgW_WIhOMZ8aHKA