Menü Bezárás

KOMPETENCIAMÉRÉS – GYAKORLÁS

KOMPETENCIAMÉRÉS – GYAKORLÁS

„Tájékoztatjuk, hogy az április 14. és 19. közötti időszakban, azaz a tavaszi szünetben, a digitális országos mérésekben érintett 6., 8. és 10. évfolyamos tanulók számára a Hivatal biztosítja a mérőszoftverrel való ismerkedés lehetőségét.

A https://meres.tehetsegkapu.hu 6:00 és 18:00 óra között minden nap elérhető lesz a fenti időszakban.

A tanulók otthonról a mérési azonosítóval bejelentkezve kitölthetnek egy gyakorlótesztet, amely során a mérőszoftver működésével tudnak ismerkedni. A gyakorlóteszt időtartama minden esetben 45 perc. A tesztek mindhárom évfolyamon a Hivatal honlapján nyilvánosan is elérhető szövegértés, matematika és természettudomány feladatokból állnak.

A 6. és a 8. évfolyamos tanulók amennyiben kipróbálják a tesztet, akkor ezek mellett idegen nyelvi feladatokat is kapnak, a tanult első idegen nyelvtől függetlenül mindenki találkozik angol és német nyelvű feladatokkal is.

A teszt kizárólag gyakorlásra készült, az eredményét nem vizsgáljuk. Ahhoz, hogy az érdeklődő tanulók egyénileg be tudjanak lépni a mérőszoftverbe, a következő információkra lesz szükségük:

A szoftver a https://meres.tehetsegkapu.hu oldalon érhető el.

A gyakorlóteszt elindításához két adatot kell megadniuk: –

Kitöltendő mérési esemény kódja: ez évfolyamonként különbözik, 5 karakterből áll.

6. évfolyamon: af279
8. évfolyamon: 6ee35

Kitöltéshez használt azonosító: ez mindig az érintett tanuló mérési azonosítója A megfelelő kód és azonosító beírása után az INDÍTÁS gombra kattintva a teszt bevezetője indul el, ennek lezárása után következnek a feladatok.”