„Közlekedik a család” délután | GRUNDSULI

„Közlekedik a család” délután

Szerző:  •  október 10, 2015  •  Szóljon hozzá

Ebben a tanévben a közlekedés, a közlekedéssel összefüggő belesetek megelőzése, a sérülteknek történő elsősegély nyújtási ismeretek kerültek fókuszba.
A rendezvényt az elsősegélynyújtó szakkörös diákok nyitották meg, bemutatva, hogyan kell helyesen cselekedni közúti balesetek esetén. Biciklis balesetet szimuláltak, majd ellátták a „sérülteket”, hívtak mentőt az esethez.
Az elsősegély nyújtási ismereteket ezután a diákok és szülők együtt gyakorolhatták. Hogyan vegyük le a bukósisakot? Mit tegyünk, ha valaki eszméletlen? Mit csináljunk, ha már nem is lélegzik? Hogyan is kell mentőt hívni? Hogyan kell bekötözni a vérző sebet?
A szép őszi időben az udvaron került kialakításra biciklis ügyességi pálya, valamint a tavalyi évben elnyert eszközök segítségével valós közlekedési helyzeteket imitáló közlekedési pálya. A KRESZ a szabályok betartása nem is bizonyult mindig egyszerűnek!
Népszerűnek bizonyult a„részegszemüveg”: ennek használatával kellett bóják között sétálni, közlekedni. Diákjaink megtapasztalták, hogy ez bizony komoly veszélyeket rejt!
Remek hangulatú délutánt töltöttünk együtt.

Fotók a rendezvényről

Szóljon hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>